Salsa new groups

Нова група по САЛСА


Salsa new groups

Посрещнете слънчевото време с ново забавление – заповядайте в Нов курс по САЛСА за напълно начинаещи!

Очакваме ви в залата на 14.05., заредени с добро настроение и готови да ви научим да танцувате Салса!

Тренировките се провеждат всеки вторник и четвъртък от 20:30 часа.

Ако търсите по-ранни занимания, от 03.06. стартира още един Нов ранен курс по Салса за начинаещи.

Тренировките ще се провеждат всеки понеделник и сряда от 18:45 часа.

Предварително записване за групите: http://bit.ly/startdancinginthemood
Заповядайте и ще откриете не само много нови приятели, а и ще обогатите музикалната си култура и ще развиете по-изострено чувство за ритъм. Вземете удобни обувки и се включете в забавлението!

Салсата е популярен латиноамерикански танц, който може да се танцува както по двойки, така и самостоятелно. Името „салса” произхожда от испански и означава „сос”. То е свързано с това, че музиката представлява смесица от най-различни стилове. Корените на салсата достигат до традиционни африкански, кубински и други латиномаерикански ритми. В този смисъл салсата е много богата на разнообразие.
Стъпките, както и начинът, по който се танцува, са повлияни от кубинската музика сон, както и от танци като мамбо, ча ча ча, гуарача, чангуи и много други. Някои елементи от суинга също присъстват. Самият танц салса има различни стилове – LA, Cuban, On 2.
LA се характеризира с танцуване в линия. Създатели на този стил са братята Васкез. Този стил е динамичен и съпровождан с много въртене и сложни елементи.
Cuban стилът е по-традиционен, често танцуван и в група - Rueda de casino. Характерни за него са сложни плетеници от фигури и забавни елементи за цялата руеда.
Gosu Dancers е танцов отбор, основан през 2007 година от Божидар Георгиев. Инструкторите в класа са Бобо и Еми, които преподават вече над 12 години на различни локации в София.
Водени от любовта им към музиката те наблягат на разбирането на ритъма и танцуването в музика. Много важното за тях е приложимостта на наученото по време на урок в социалното танцуване затова се набляга на изясняване на подаването и следването на сигнали в танца. Умело съчетават важните неща със забавната страна на танците и уроците минават неусетно, а всеки си тръгва с добро настроение от залата 🙂
Единично посещение: 7лв Месечна карта (8 посещения): 48лв (спестявате 8лв) Приемат се карти Мултиспорт и Содексо.

 

 

Event Timeslots (4)

Сряда
-
от 03.06 LA Salsa

Понеделник
-
от 03.06 LA Salsa

Четвъртък
-
от 14.05 LA Salsa

Вторник
-
от 14.05 LA Salsa