fbpx

Безплатни занимания по Йога

Yoga free classes

Заповядайте да се запознаете с новите занимания при нас от март – ЙОГА ЗА ВСИЧКИ 🙂
 
Нашата отворена практика не случайно се казва „Йога за всички”. В нея асаните са подбрани така, че да могат да доставят удоволствие и на напреднали и на начинаещи. Така ще можем всички заедно да практикуваме, за да достигнем душевно спокойствие, баланс в тялото и да усетим истинската радост от живота.
 
Йога е древно учение за здраве на тялото и ума, която произхожда от индийската философия и съществува повече от 5 000 години. Стиловете се състоят от разнообразни физически пози, които се наричат асани, техники на дишане и не последно място от релаксация и медитация. Йога произлиза от думата yuj на санскрит и означава съюз на тялото, ума и духа. Тя е свързване към себе си, към всеки друг, към околна среда и в крайна сметка, към нашата истина.
 
ЙОГА Е ПЪТ КЪМ СЕБЕ СИ!
Тук е мястото, където ще забравите за натоварения начин на живот и изпълнен със стрес и напрежение ден. Причините да посещавате йога курсове може да бъдат най-различни. Някои са вдъхновени от духовния елемент, който йога предоставя. Други са привлечени от подобряването на гъвкавостта и стягането на тялото. Трети търсят начин за справяне със здравословен проблем или достигане на пълно спокойствие и вътрешен мир.
Еднo от големите предимства на физическото практикуване на йога е, че позите ви укрепват и поддържат в добра форма, без значение колко сте стари или млади. Хатха йога помага на хора от всички възрасти да поддържат отлична физическа форма, да развиват равновесието си, координацията, усет и умение за съсредоточаване. Тя възстановява, ободрява и лекува тялото, разпъвайки и тонизирайки мускулите, ставите и гръбнака. Йога насочва кръв и кислород към вътрешните органи (в това число и към жлезите и нервите).
 
Йога е коренно различна от всички други видове гимнастики и упражнения. Тя създава движение без напрягане и нарушаване баланса на тялото.
 
БЕЗ НАПРЯГАНЕ И БЕЗ ОЧАКВАНИЯ!
Древният мъдрец Патанджали е казал: „Асана е стабилен, без напрежение и приятен начин на седене.”
Асаните са бавни и умерени движения, съчетани с правилно дишане и отпускане. Практикуването им има общо благотворно влияние върху организма.
Много важно е да се знае, че асаните се изпълняват на празен стомах – средно най-малко 3 часа след хранене.
 
? Заниманията ще се проведат на 15.03 (неделя) и 17.03 (вторник)
? In The Mood – бул. Шипченски проход 59А / ул. Лидице 16 – на 5 минути от Плиска
? неделя и вторник – 18:30 часа
 
‼️ Поради ограничения брой места задължително предварително записване във формата по-долу: