Бачата

bachata

Да посрещнем есента с уроци по Бачата Сошъл 🙂
За всички любители на бачата – сега е момента да се включите при нас в петъчния курс от 18:30 часа. 🙂

Курсът е предназначен за всички, които искат да се научат да танцуват този латино блус спокойно, в ритъм и в настроение.
Ще се запознаете с основни техники на въртене, водене и следване, както и ще обърнем внимание на детайлите, които правят танца приятен и за двамата партньори в двойката.
Кавалерите ще усъвършенстват воденето и присъствието си, а дамите ще се научат как да разпознават сигналите на кавалера и да бъдат женствени по време на танца.

? от 08-ми ноември – всеки петък от 18:30 часа

Бачата е латиноамерикански блус, известен първо като музика и впоследствие популярен и като танц с произход от Доминиканската Република. Танцува се предимно в двойка, но не е изключено и да бъде интерптретиран и само като танц по единици. За разлика от салсата, която е известна с динамиката си, бачата е по-скоро спокоен, плавен танц, наслаждаващ се на всеки звук от лиричната музика и текст.
Както във всички социални латино американски танци - кавалерът води, а дамата следва. Благодарение на приятната емоция, която носи танцът добива все повече популярност.
Gosu Dancers е танцов отбор, основан през 2007 година от Божидар Георгиев. Инструкторите в класа са Бобо и Еми, които преподават вече над 12 години на различни локации в София.
Водени от любовта им към музиката те наблягат на разбирането на ритъма и танцуването в музика. Много важното за тях е приложимостта на наученото по време на урок в социалното танцуване затова се набляга на изясняване на подаването и следването на сигнали в танца. Умело съчетават важните неща със забавната страна на танците и уроците минават неусетно, а всеки си тръгва с добро настроение от залата 🙂
Единично посещение: 7лв
Месечна карта (8 посещения): 48лв (спестявате 8лв)
Приемат се карти Мултиспорт и Содексо.