Кизомба


Kizomba

Нов ускорен курс по Кизомба от 01.10!

Кизомба

КИЗОМБА е чувствен танц, който се танцува в двойка и набира все по-голяма популярност в света. За него са характерни меките и плавни движения, както и усещането за абсолютна хармония в общуването между двамата партньори, в резултат на установеното взаимно доверие помежду им. Корените на танца произлизат от Ангола, а в Европа навлиза през Португалия. Кизомба е наричан танцът на прегръдката или Анголско танго.
Момчил и Ани започват да танцуват кизомба преди четири години, когато Момчил започва да търси танц, който да му помогне за подобряване на скоростта на краката в бокса. Така, почти случайно, открива кизомба и е запленен от музиката, ритъма, меките и плавни движения, и на пръв поглед лесни стъпки. Танцът бързо завладява и двамата с предизвикателството към партньорите да изградят доверие помежду си и хармонични отношения на танцово общуване.
Преподавателската си практика започват първо като помощник-инструктори, а после и инструктори със собствени групи, в школата на Кизомба Маниакс. След период на ползотворно сътрудничество, те се отделят от творческия екип на Кизомба Маниакс и продължават със самостоятелна преподавателска дейност. Водени от убеждението, че развитието ни като личности и танцьори е свързано с постоянен процес на учене и усъвършенстване, те се възползват от всяка възможност да посещават множество кизомба уъркшопи, семинари, фестивали и уроци при утвърдени местни и чуждестранни кизомба танцьори и преподаватели. Макар и основната им страст да е кизомба, се увличат и от ърбан киз, семба, кизомба фюжън, тарашиня, кудуро, афрохаус и напоследък – аржентинско танго.
Основен акцент в техните уроци е социалният аспект на танца и в този смисъл, развиване на умения за адаптиране на воденето и следването ни към различните партньори, така че да установим добра комуникация в двойката, да изглеждаме стилно и да изпитваме удоволствие от танца.
Момчил и Ани имат пет участия на сцена, едно от които в хореография на чуждестранен артист. Момчил е режисьор, оператор и монтажист на видеоклипа на хореографията на Кизомба Маниакс на песента „Сувенир“ на Миро. Той също така е създател на страницата Kizomba Social Club във Фейсбук, която е плод на желанието му да насърчава хората да танцуват кизомба и да не се отказват, споделяйки собствен опит с трудности, които той лично среща на дансинга и начините му да ги преодолее. На същото място поддържа и рубриката „Интервю в такт“, в която представя танцьори, развиващи се в разнообразни стилове или танци свързани с кизомба, музиканти, хореографи и диджеи.
Мотивирани от разбирането си, че танцът е заедност и споделеност, Момчил и Ани са едни от инициаторите и учредителите на инициативата Орбита Кизомба за обединение, развитие и разрастване на кизомба общността в България.
Единично посещение: 10 лв
Цял курс (12 посещения): 96 лв
Първото посещение е безплатно
Име:*
E-mail:*
Телефон:
Въпроси:

 

Event Timeslots (2)

Вторник
-
Ускорен курс от 01.10

Четвъртък
-
Ускорен курс от 01.10