fbpx

Кизомба

Kizomba

Най-добрият начин да се отърсиш от стреса и да подобриш настроението си е да започнеш да танцуваш 🙂
С началото на пролетта, Ви каним да се присъедините към новия ни танцов курс по Kizomba Moderna. В приятелската обстановка на In The Mood Dance School ще разучаваме ефектни танцови комбинации чрез прогресивното им усложняване. В рамките на един час ще започваме с бейсик движения, които постепенно ще надграждаме чрез добавяне на елементи на музикалност, стайлинг, креативност, пластичност и бързина. За целта, ще работим върху комуникацията в двойката чрез сигналите за водене и следване, осъзнатост за баланс, пренос на тежест, връзка със земята, изолации на тялото и всичко останало, което ще ни даде усещането и визията за танцуващи хора и ще подобри цялостната естетика на преживяването 🙂
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Курсът е за всеки, който има мерак за танцуване и обича интересни предизвикателства.
За всеки, който иска да се научи да танцува кизомба и няма търпение да “нагази в дълбокото”.
И за всеки, който обича движението, хубавата музика, търси нови приятели и е любопитен да се приобщи към красивата общност от танцуващи хора и тяхната зареждаща емоция.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
При редовно посещение, всеки завършил курса ще е повишил нивото си на танцуване и ще може да посещава семинари и уъркшопи на фестивали от ниво Lower Intermediate to Intermediate, със самочувствие и мотивация за развитие и усъвършенстване в социалния танц.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Продължителност на курса:
12 учебни часа
Начало: 13.05. 2021 г., четвъртък
Време и място на провеждане:
– всеки четвъртък
– 18:30 – 19:30 часа
– In The Mood
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Цени:
Единично посещение – 10 лв.
Месечна карта 8 посещения – 64 лв.
Предвид ограниченията наложени от здравните власти във връзка с епидемичната обстановка, предварителното записване е препоръчително!
Часовете се посещават с чисти и удобни дрехи, и обувки само за залата. Моля, не забравяйте и най-важния танцов аксесоар – вашата маска за лице 😉
Ако чувствате и най-слабо физическо неразположение, отложете посещението си за следващ път.
За въпроси и записвания: 0888655350 или 0888653000.

Кизомба

КИЗОМБА е чувствен танц, който се танцува в двойка и набира все по-голяма популярност в света. За него са характерни меките и плавни движения, както и усещането за абсолютна хармония в общуването между двамата партньори, в резултат на установеното взаимно доверие помежду им. Корените на танца произлизат от Ангола, а в Европа навлиза през Португалия. Кизомба е наричан танцът на прегръдката или Анголско танго.
Момчил и Ани започват да танцуват кизомба преди четири години, когато Момчил започва да търси танц, който да му помогне за подобряване на скоростта на краката в бокса. Така, почти случайно, открива кизомба и е запленен от музиката, ритъма, меките и плавни движения, и на пръв поглед лесни стъпки. Танцът бързо завладява и двамата с предизвикателството към партньорите да изградят доверие помежду си и хармонични отношения на танцово общуване.
Преподавателската си практика започват първо като помощник-инструктори, а после и инструктори със собствени групи, в школата на Кизомба Маниакс. След период на ползотворно сътрудничество, те се отделят от творческия екип на Кизомба Маниакс и продължават със самостоятелна преподавателска дейност. Водени от убеждението, че развитието ни като личности и танцьори е свързано с постоянен процес на учене и усъвършенстване, те се възползват от всяка възможност да посещават множество кизомба уъркшопи, семинари, фестивали и уроци при утвърдени местни и чуждестранни кизомба танцьори и преподаватели. Макар и основната им страст да е кизомба, се увличат и от ърбан киз, семба, кизомба фюжън, тарашиня, кудуро, афрохаус и напоследък – аржентинско танго.
Основен акцент в техните уроци е социалният аспект на танца и в този смисъл, развиване на умения за адаптиране на воденето и следването ни към различните партньори, така че да установим добра комуникация в двойката, да изглеждаме стилно и да изпитваме удоволствие от танца.
Момчил и Ани имат пет участия на сцена, едно от които в хореография на чуждестранен артист. Момчил е режисьор, оператор и монтажист на видеоклипа на хореографията на Кизомба Маниакс на песента „Сувенир“ на Миро. Той също така е създател на страницата Kizomba Social Club във Фейсбук, която е плод на желанието му да насърчава хората да танцуват кизомба и да не се отказват, споделяйки собствен опит с трудности, които той лично среща на дансинга и начините му да ги преодолее. На същото място поддържа и рубриката „Интервю в такт“, в която представя танцьори, развиващи се в разнообразни стилове или танци свързани с кизомба, музиканти, хореографи и диджеи.
Мотивирани от разбирането си, че танцът е заедност и споделеност, Момчил и Ани са едни от инициаторите и учредителите на инициативата Орбита Кизомба за обединение, развитие и разрастване на кизомба общността в България.
Единично посещение: 10 лв
Цял курс (12 посещения): 96 лв
Първото посещение е безплатно