fbpx

Салса с Gosu Dancers

Salsa

Вече сте танцували салса и искате да надградите своите умения?
Очакваме ви в нашите групи – запознайте се с график на отделните нива и стилове, а ако имате въпроси относно определянето на своето ниво, ние винаги сме насреща.

  • начинаещи I – хора, танцуващи над 2 месеца
  • начинаещи II – хора, танцуващи над 3 месеца
  • начинаещи III – хора, танцуващи над 4 месеца
  • напреднали – хора, танцуващи над две години
Салсата е популярен латиноамерикански танц, който може да се танцува както по двойки, така и самостоятелно. Името „салса” произхожда от испански и означава „сос”. То е свързано с това, че музиката представлява смесица от най-различни стилове. Корените на салсата достигат до традиционни африкански, кубински и други латиномаерикански ритми. В този смисъл салсата е много богата на разнообразие.
Стъпките, както и начинът, по който се танцува, са повлияни от кубинската музика сон, както и от танци като мамбо, ча ча ча, гуарача, чангуи и много други. Някои елементи от суинга също присъстват. Самият танц салса има различни стилове – LA, Cuban, On 2.
LA се характеризира с танцуване в линия. Създатели на този стил са братята Васкез. Този стил е динамичен и съпровождан с много въртене и сложни елементи.
Cuban стилът е по-традиционен, често танцуван и в група - Rueda de casino. Характерни за него са сложни плетеници от фигури и забавни елементи за цялата руеда.
Gosu Dancers е танцов отбор, основан през 2007 година от Божидар Георгиев. Инструкторите в класа са Бобо и Еми, които преподават вече над 12 години на различни локации в София.
Водени от любовта им към музиката те наблягат на разбирането на ритъма и танцуването в музика. Много важното за тях е приложимостта на наученото по време на урок в социалното танцуване затова се набляга на изясняване на подаването и следването на сигнали в танца. Умело съчетават важните неща със забавната страна на танците и уроците минават неусетно, а всеки си тръгва с добро настроение от залата 🙂
Единично посещение: 12лв Месечна карта (8 посещения): 84лв За членове на школата - 50%

Event Timeslots (13)

Сряда
-
начинаещи III

Вторник
-
начинаещи I

Понеделник
-
начинаещи III

Четвъртък
-
начинаещи I

Четвъртък
-
начинаещи I

Вторник
-
начинаещи I

Събота
-
Salsa workshops

Вторник
-
LA Salsa - напреднали

Четвъртък
-
LA Salsa - напреднали

Събота
-
Salsa workshops

Вторник
-
начинаещи II

Четвъртък
-
начинаещи II

Събота
-
Salsa workshops