Wacking

Waacking с Искра


Wacking

Новият сезон започва с свежо вдъхновение и класове по Waacking с очарователната Искра Даскалова 🙂

График:

Петък – 19:30 – Waacking Basics / Начинаещи, отворено ниво
В класа Waacking Basics ще се изучават основите на стила Waacking – техника на ръцете, класически движения и музикалност.

В класа периодично ще се показват хореографии, с цел запаметяване на наученото до момента.

"WAACKING" е танцов стил, идващ от Лос Анджелис. Възниква през 70те години на миналия век по време на диско ерата.
Отличителни черти са бързите отчетливи движения на ръцете, подчертаване на женствеността и това, че се поставя силен акцент върху музикалността и интерпретацията на музиката и ритъма.
Стилът е популяризиран от шоуто "Soul Train", което пък повлиява за създаването на танцовата група "The Outrageous Waack Dancers" от Tyrone Proctor и Jeffrey Daniel.
В момента "Waacking" преживява възраждане и се развива по цял свят.
Искра Даскалова е преподавател по стиловете Waacking, Contemporary, Hip-Hop и Vogue.
Член е на IHOW /Imperial House of Waacking/ и танцовото дуо Soul&Pepper, в което си партнира с Елена Коларова.
Обучението и вдъхновението си получава от едни от най-големите имена на Waacking сцената - Archie Burnett(USA), King Aus(USA), Lip J(Korea), Chrissy Chou(Taiwan).
През 2019г. създава WAACKING ACADEMY BG, която е първата специализирана обучителна програма в този стил в България. Курсът включва интензивни тренировки няколко пъти седмично в продължение на 4/5 месеца.
През 2018г завършва модул “Derida Dance Port” 2018г за съвременен танц и класически балет като не спира да развива и осъвременява работата си чрез постоянно и интензивно присъствие на множество големи танцови проекти и състезателни танцови формати в България и по света.
Единично посещение: 10лв 4 посещения (в рамките на месец - 1 клас): 32лв 8 посещения (в рамките на месец - 2 класа): 56лв

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *