fbpx

Модерен балет за деца

Започна новият прием  на талантливи и артистични деца за групите по Модерен балет в Танцова школа Амелия!

Moderen ballet

Балетна школа "Амелия" е създадена през 2016 година от Боряна Николова - квалифициран хореограф и педагог с опит в работата с деца. В момента в школата се обучават около 40 деца на възраст от 4 до 12 години, разделени в две възрастови групи - от 4 до 7 години и от 8 до 12 години. Изучават се различни танцувални стилове - класически балет, модерни и характерни танци, джаз балет, танцово шоу. Учат се и гимнастически и акробатични елементи, които допринасят за оригиналността на композициите.
Творческият сезон започва през Септември и завършва през месец Юни. В него се поставят различни хореографии и танци както групови, така и индивидуални. Децата имат различни сценични изяви, те взимат участие в концерти, танцови фестивали и състезания. През летния сезон в школата се набляга на техническото усъвършенстване. През него децата изучават нови балетни фигури и елементи, които се включват в танците за следващата творческа година. През месец Август децата са в лятна ваканция.
Часовете се провеждат два пъти седмично при груповите танцувални изпълнения и четири пъти седмично за индивидуалните изпълнители. По време на часа се прави класически екзерсис, загрявка, изучават се хореографии, поставени от художествения ръководител. Времетраенето на часа е 60 минути, през които децата откриват удоволствието от танца и се забавляват.
Боряна е родена на 15.05.1992 година в град Добрич. Тя влиза в балетната зала на 5 годишна възраст и бързо се влюбва в този вид изкуство. Първоначално като хоби, но постепенно танцът става начин на живот за нея. Тя преминава през редица танцувални стилове като класически балет, модерни и характерни танци, джаз балет, хип хоп и други. От 2006 до 2011 година е част от националния отбор на България по танцово шоу. Боряна завършва хореография, режисура и артмениджмънт и основава Балетна школа „Амелия“ през 2016 година. Нейната главна цел е да предаде своята голяма любов към танца и на своите възпитаници.
Месечна такса за начинаещи: 70лв
Месечна такса за напреднали: 120лв
Единично посещение: 15лв

Event Timeslots (11)

Събота
-
деца 4-7 години

Неделя
-
деца 4-7 години

Събота
-
напреднали 8-11 години

Неделя
-
напреднали 8-11 години

Събота
-
деца 8-11 години

Неделя
-
деца 8-11 години

Събота
-
тийн 12-16 години

Неделя
-
тийн 12-16 години

Събота
-
напреднали 12-16 години

Неделя
-
напреднали 12-16 години

Петък
-
напреднали 8-16 години